MOPO

Mopon odotettu neljäs albumi Mopocalypse ilmestyi alkuvuodesta 2018. Emma-ehdokkuuden saanut albumi räjäyttää Mopon monipuolisen musiikin uusille tasoille. Se on vahva kokonaisuus, jonka tunneskaala kattaa koko spektrin raivokkuudesta kauniin surumielisten sävyjen kautta kirkkaaseen onnellisuuteen.

Mopo on kolmen energisen muusikon kollektiivi, joka juhlii 2019 kymmenvuotista uraansa. Baritonisaksofonin, rumpujen ja kontrabasson muodostama trio ammentaa musiikkiinsa vaikutteita jazzista, punkista ja Suomen luonnosta.

Live-energiastaan ja muuntautumiskyvystään tunnettu yhtye on kysytty esiintyjä maailmalla; Mopo on valloittanut yleisöjä puolelleen Suomen lisäksi lukuisilla keikoilla Euroopassa, Väli-Amerikassa ja Afrikassa. 

Linda Fredriksson, saksofonit / Eero Tikkanen, basso / Eeti Nieminen, rummut

KEIKAT
UUTISET
ALBUMIT
PRESSIKUVAT

”Mopo on päässyt ilmaisunsa ytimeen ja riisunut rönsyt. Sen asema uusista suomalaisista jazz-bändeistä ehkä persoonallisimpana ja oman itsensä kuuloisena korostuu entisestään … Bändi rokkaa nyt kovemmin kuin koskaan.”

Arttu Tolonen, Soundi ****

”Their fourth full length album continues their punk inspired attitude to music making with eight tracks of largely energetic hard jazz.”

Anthony Shaw, All About Jazz

”Mopocalypse is a raucous party of an album, by a group with a unique voice and a strong sense of itself.”

Phil Freeman, The New York City Jazz Record

Tökkö

Mopocalypse (2018)

Video: Aarni Toiviainen

Meikän Kissa & Lisää Koiria

Live at We Jazz

Ruusu

Mopocalypse (2018)

Video: Sami Samvais