JUKKA ESKOLA

Trumpetisti Jukka Eskolan uusin kokoonpano Soul Trio on hurmannut svengillään niin kuulijat kuin kriitikotkin. Soul Trio on juuri julkaissut singlelevyn, uusi levy on luvassa syksyllä 2019. Uudet kappaleet esittelevät rosoista ja sielukasta jazzmusiikkia yhdistettynä Etelä-Amerikan rytmeihin, sekä entistä vapautuneemman yhtyeen, joka haastaa itseään soitannollisesti uskomattomiin suorituksiin.

Trion musiikilliset esikuvat ovat peräisin 1950- ja 60-luvuilta, mutta heidän esittämistä kappaleista löytyy vaikutteita muiltakin vuosikymmeniltä. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul-vaikutteisista lainakappaleista. Musiikin avainsanat ovat juurevuus, rytmi ja svengi, mutta yhtye pyrkii myös vaikuttamaan kuulijoihinsa hienostuneella dynamiikalla ja välillä jopa minimalistisilla musiikillisilla ratkaisuilla. Trion musiikki on rouhean soul- ja latin jazzin perinteestä ammentavaa svengaavaa nykyjazzia parhaimmillaan!

Jukka Eskola, trumpetti / Mikko Helevä, urut / Teppo Mäkynen, rummut

KEIKAT
UUTISET
PRESSIKUVAT

“… Soul Trio vaan soundaa niin täydellisesti siltä kuin 60-luvun mustat soul-jazz-levyt: super-coolisti funkyä groovailua, mahtavan lämmin ja hengittävä sointi ja aivan helvetin hyviä biisejä, joiden teemat osuvat sydänalaan.”

Jussi Niemi, Soundi *****

”Tyyli on viritetty 1960-lukuiseen bluesahtavaan soul-jazziin ja väittäisin, etteivät afro-amerikkalaisetkaan soittajat hoida tätä tonttia paremmin. Kaikki toimii kympillä: yhteissoitto, soolot, sävelmät ja ennen kaikkea se olennaisin ja mystisin eli tunne.”

Aamulehti *****

Martha’s New Moment

Jukka Eskola Soul Trio (2015)