Dalindèo

Dalindèo julkaisi neljännen albuminsa Slavic Souls Suomessa ja kansainvälisesti 8.4.2016. Albumi vie nimensä mukaisesti yhtyeen yhä syvemmälle soulista ja slaavilaisesta melankoliasta ammentavaan jazzilmaisuun.

“Dalindèon musiikkityyliä voisi luonnehtia surf-jazz-tango-extravangazaksi. Olen sekoittanut vapaasti eri tyylilajeja, jazzista kotimaiseen tangoon ja iskelmään. Levyllä kuuluu Suomen sijainti idän ja lännen välissä - mitä enemmän matkustan, sitä enemmän suomalaiset tuntuvat sieluiltaan slaavilaisilta. Tavoitteenani on aina tehdä ajatonta, modernia jazzmusiikkia, josta voi nauttia ilman aiempaa jazz-tuntemusta”, yhtyeen säveltäjä ja johtohahmo Valtteri Laurell Pöyhönen sanoo.

Dalindèo räjäytti kotimaisen jazzkentän 2013 ilmestyneellä, Jazz Emma -palkinnon voittaneella Kallio-levyllään. Albumi saavutti genrerajat ylittävän suosion sekä 13. sijan Suomen virallisella albumilistalla. Levy ilmestyi kansainvälisesti Slavic Soulsinkin julkaisevalta brittiyhtiöltä BBE Records. Suomessa levyjen julkaisijana toimii Suomen Musiikki.

Yli 10 vuotta yhdessä soittaneen Dalindèon kokoonpano on edelleen sama: Valtteri Pöyhönen (kitara ja sävellykset), Pope Puolitaival (saksofoni), Jose Mäenpää (trumpetti, urut), Pekka Lehti (basso), Jaska Lukkarinen (rummut) & Rasmus Pailos (perkussiot).

Jos jonkin yhtyeen musiikki voi saada hyvälle tuulelle ja jalat vispaamaan, niin se on kyllä Dalindèo. Kallio on riemastuttava, selvästi iloitellen työstetty levy.
—Helsingin Sanomat

Valtteri Pöyhösen johtama Dalindèo on juuri nyt suomijazzin innostavin klubibändi.
—Keskisuomalainen

Jazzia, joka on niin ilmeikästä, että lumoaa kenet tahansa.
—Aamulehti

Dalindèo tekee uransa huikeimman instrumentaalimatkan, ja se kulkee läpi Kallion.
—Image

Viisi tähteä.
—Soundi